bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.
 
 


NATIONAL-VINERI, 17 AUGUST 2001

Un maistru bucurestean vrea sa rastoarne teoriile lui Copernic

Cand n-au ce face, romanii sunt geniali. Nu exista imbarligatura in Univers careia ei sa nu-i gaseasca chichita, numai ca nimeni nu-i baga in seama si se sting nestiuti, in anonimat.
De la tigarile pentru nefumatori, care se sting automat cand le aprinzi, si pana la sofisticatele “farfurii zburatoare”, de la televizorul care se inchide singur cand incepi sa sforai si pana la aparatele care anunta cutremurele, in tara noastra a fost inventat totul. De aceea nu mai pare senzational ca un mecanic auto din Bucuresti sa fi pus la punct un aparat ce pune in evidenta “fenomenele naturale si astronomice”, proiect depus cu numarul 2001-00249/07.03.2001, la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

REVOLUTIA
Cioclopedicul, sa-i spunem astfel, nu este doar o comedie care se misca in lumina unui bec, ci un aparat ce revolutioneaza, sustine Leorda, cunostintele noastre despre Univers. Invartind cu degetul aproximativul cerc din fier-beton si calculand unghiul sub care lumina pupa globuletele de plastic, maistrul Alexandru Leorda ii trage lui Nicolaus Copernic, post-mortem, trei usturatoare suturi in freza:
1. Axa Pamantului nu are o inclinatie de 66 de grade si 33 de minute, cum s-a crezut pana acum, ci este ori verticala, ori orizontala, ori la 45 de grade;
2. Miscarea de revolutie a Pamantului nu este elicoidala.;
3. pamantul se misca pe o orbita perfect rotunda si nu pe una elipsoidala, cum s-a crezut pana acum, ca o buburuza tarandu-se pe un ou. In atelierul mecanicului Leorda, vazand cum aparatul reda miscarea Pamantului, intelegi de ce cartea lui Copernic, “Despre miscarile de revolutie ale corpurilor ceresti” (1543), a fost pusa la indoiala de Biserica intre 1616 si 1822: pentru ca afirma neadevaruri! De la 9 la 61 de ani, Alexandru Leorda, macinat zi lumina de curiozitati stiintifice, a gandit acest aparat cu care spera sa revolutioneze cunoasterea umana.

GENIUL
Pana la aparatul respectiv, care arata mecanismul de producere a “fenomenelor naturale in totalitate si astronomice”, Leorda a mai inventat si alte ciudatenii: in 1975 el a inclus metoda de reparare cu sudura a radiatoarelor (pana atunci folosindu-se exclusiv letconul), apoi a pus la punct un motor care functioneaza chiar daca benzina este amestecata cu apa, o metoda de explorare a raurilor fara construirea de baraje, o nava antideriva, o masa multifunctionala de divertisment (masa ca de biliard la care se pot juca vreo cinspe jocuri interactive), o instalatie de aer conditionat pe baza de apa de la robinet: daca dai drumul la apa calda, e cald in casa, daca invarti rozeta de rece se face racoare, pe principiul radiatorului auto si multe altele, functionabile dar nebrevetate. Neavand probleme de sanatate la 61 de ani, Alexandru Leorda spera ca va mai trai suficient ca sa inventeze si alte bortogoaze utile, poate chiar mai revolutionare decat aparatul anticopernican.